Καθώς η ιστοσελίδα σας αναπτύσσεται, θα πρέπει να φροντίσετε κάποιες τεχνικές πτυχές, οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την εξέλιξη της: ΑσφάλειαΤαχύτηταMobile Friendly. Σε αυτή τη δημοσίευση, οι τεχνικοί της Trabica, θα σας εξηγήσουμε τη σημασία αυτών των τριών πτυχών για τον ιστότοπο σας!

 

Ασφάλεια

Καθώς η δημοφιλία της ιστοσελίδας σας μεγαλώνει, μπορεί να γίνει στόχος για οποιονδήποτε χάκερ. Γι' αυτό θα πρέπει να βεβαιωθείτε, ότι έχει πραγματικά ληφθεί μέριμνα για την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας!

Εάν παραμελήσετε να λάβετε τα αναγκαία προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια της, αφήνετε κενά ασφαλείας, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην μόλυνση της με κακόβουλο λογισμικό.

Έτσι, εκτός του ότι μπορεί να μεταδώσετε ιούς στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας, ή να καταστραφεί εντελώς ο δικτυακός σας τόπος,  θα δυσφημιστεί η επωνυμία σας και θα μπείτε στις μαύρες λίστες της Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης, κάτι που θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο SEO του δικτυακού σας τόπου!

Ταχύτητα

Η ταχύτητα είναι ένας από τους παράγοντες που καθορίζουν κατά πόσο μπορείτε να λάβετε μια καλή κατάταξη στη Google. Έχοντας μια ταχύτερη ιστοσελίδα, θα αυξήσετε την θέση της κατάταξης σας στις μηχανές αναζήτησης. Μια αργή ιστοσελίδα θα οδηγήσει σε έναν αργό ρυθμό ανίχνευσης καταγραφής του site σας. Κάνοντας την ιστοσελίδα σας πιο γρήγορη, είναι ένας σχετικά εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε την κατάταξη σας.

Επιπλέον, μια γρήγορη ιστοσελίδα θα δώσει μια πολύ καλύτερη εμπειρία στον χρήστη από μια αργή. Αυτός είναι άλλος ένας πολύ σημαντικός λόγος για να βεβαιωθείτε, ότι η ταχύτητα του site σας είναι η βέλτιστη!

Mobile Friendly

Τον Απρίλιο του 2015, η Google ανακοίνωσε μια ενημέρωση του αλγορίθμου της, η οποία περιλαμβάνει την απόδοση των δικτυακών τόπων για κινητές συσκευές ως παράγοντα κατάταξης. Στους γνώστες του SEO αυτό είναι γνωστό ως «Mobilegeddon».

Η συνέπεια αυτής της ενημέρωσης είναι απλή: εάν ο ιστότοπός σας δεν κρίνεται mobile friendly, δεν θα έχει καλή κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης από κινητές συσκευές. Γι’ αυτό πλέον, δεν μπορείτε μείνετε με μια μη φιλική για τα κινητά ιστοσελίδα!

--
Έχοντας καταλάβει τη σημασία των παραπάνω τεχνικών θεμάτων, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη βελτιστοποίηση του ιστότοπου του άμεσα! Κάτι όμως που θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν συνεχώς, καθώς τα δεδομένα στο διαδίκτυο συνεχώς αλλάζουν.

Στην Trabica θεωρούμε όλα τα παραπάνω άκρως απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή λειτουργία ενός site κι έτσι φροντίζουμε οι ιστότοποι που δημιουργούμε, να τηρούν όλες αυτές τις προδιαγραφές. Παράλληλα, σας προσφέρουμε τις αντίστοιχες υπηρεσίες για τη συνεχή βελτιστοποίησητης ιστοσελίδας σας.

Εάν επιθυμείτε να εξετάσουμε και να βελτιστοποιήσουμε τη δική σας ιστοσελίδα, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε!

|